Kendo Amsterdam: De Weg van het Japanse Zwaard

Kendo, een traditionele Japanse vechtsport die de weg van het zwaard volgt, heeft wereldwijd een grote populariteit verworven. Ook in Amsterdam is deze eeuwenoude krijgskunst te beoefenen. In dit artikel zullen we je kennis laten maken met Kendo Amsterdam en wat deze sport zo speciaal maakt.

Kendo is ontstaan uit de oude samoeraitradities en heeft zich ontwikkeld tot een moderne discipline die zowel fysieke als mentale training omvat. Het doel van kendo is niet alleen om technieken en vaardigheden met het zwaard te leren, maar ook om persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen.

In Amsterdam zijn er verschillende Kendo-scholen waar je deze prachtige vechtsport kunt leren. Deze scholen bieden lessen aan voor zowel beginners als gevorderden, waardoor iedereen de kans krijgt om Kendo te ervaren, ongeacht leeftijd of fysieke conditie.

Een van de bekendste Kendo-scholen in Amsterdam is “Kendo Kai Den Haag – Amsterdam”. Deze school heeft ervaren instructeurs die gepassioneerd zijn over Kendo en hun kennis graag willen delen met anderen. Ze bieden regelmatig lessen aan waarin je kunt werken aan je techniek, conditie en mentale focus.

Het beoefenen van Kendo vereist speciale uitrusting, zoals een bamboezwaard (shinai) en beschermende kleding (bogu). Gelukkig stellen de meeste scholen deze uitrusting beschikbaar voor beginners, zodat je zonder grote investeringen kunt beginnen met trainen.

Wat Kendo zo uniek maakt, is de nadruk op respect, discipline en eerlijkheid. Tijdens de trainingen en wedstrijden wordt er veel waarde gehecht aan het naleven van de etiquette en het tonen van respect voor je tegenstander. Dit maakt Kendo niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een manier om je persoonlijkheid te ontwikkelen en jezelf te verbeteren.

Of je nu geïnteresseerd bent in Japanse cultuur, een nieuwe uitdaging zoekt of gewoon wilt werken aan je conditie, Kendo is een geweldige keuze. Het is een sport die zowel lichaam als geest traint en waarbij je onderdeel wordt van een hechte gemeenschap van gelijkgestemde mensen.

Dus, als je in Amsterdam woont en geïnteresseerd bent in Kendo, waar wacht je nog op? Ga op zoek naar een Kendo-school bij jou in de buurt en begin vandaag nog met het beoefenen van deze prachtige krijgskunst. Ontdek de weg van het Japanse zwaard en ervaar de unieke mix van fysieke training, mentale focus en spirituele groei die Kendo te bieden heeft.

 

7 Veelgestelde Vragen over Kendo in Amsterdam

 1. Waar kan ik kendo in Amsterdam beoefenen?
 2. Wat zijn de vereisten om kendo in Amsterdam te beoefenen?
 3. Wat is het verschil tussen kendo en andere Japanse vechtsporten?
 4. Welke uitrusting heb ik nodig voor kendo in Amsterdam?
 5. Hoe duur is het om kendo te beoefenen in Amsterdam?
 6. Zijn er speciale evenementen waar ik kan deelnemen aan kendotoernooien in Amsterdam?
 7. Waar kan ik meer informatie vinden over kendo-lessen in Amsterdam?

Waar kan ik kendo in Amsterdam beoefenen?

In Amsterdam zijn er verschillende plaatsen waar je Kendo kunt beoefenen. Hier zijn enkele bekende Kendo-scholen in Amsterdam:

 1. Kendo Kai Den Haag – Amsterdam: Deze school biedt Kendo-trainingen aan op verschillende locaties, waaronder Amsterdam. Ze hebben ervaren instructeurs die gepassioneerd zijn over Kendo en graag hun kennis delen. Je kunt contact met hen opnemen voor meer informatie over hun trainingslocaties en -tijden.
 2. Kenshin Kendo Club: Deze club is gevestigd in Amsterdam-Zuidoost en biedt trainingen aan voor zowel beginners als gevorderden. Ze hebben een hechte gemeenschap van Kendo-beoefenaars en organiseren regelmatig wedstrijden en evenementen.
 3. Shidokan: Shidokan is een martial arts school in Amsterdam die verschillende disciplines aanbiedt, waaronder Kendo. Ze hebben ervaren instructeurs die je kunnen begeleiden bij het leren van de basisprincipes van Kendo en het ontwikkelen van je vaardigheden.
 4. Sportschool Timmers: Deze sportschool in Amsterdam-Zuid biedt ook Kendo-trainingen aan voor zowel beginners als gevorderden. Ze hebben een professionele trainingsruimte en ervaren instructeurs om je te begeleiden tijdens je Kendo-reis.

Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met de betreffende scholen of clubs om meer informatie te krijgen over hun trainingsdagen, tijden, lidmaatschapskosten en eventuele specifieke vereisten of richtlijnen met betrekking tot COVID-19 maatregelen.

Begin je zoektocht naar een Kendo-school in Amsterdam en ontdek welke locatie het beste bij jou past. Veel succes en veel plezier met het beoefenen van Kendo!

Wat zijn de vereisten om kendo in Amsterdam te beoefenen?

Om Kendo in Amsterdam te beoefenen, zijn er geen specifieke vereisten waar je aan moet voldoen. Kendo is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en fysieke condities. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom om deel te nemen aan de trainingen.

Hier zijn een paar dingen die handig kunnen zijn als je wilt beginnen met Kendo:

 1. Sportkleding: Draag comfortabele sportkleding zoals een T-shirt en een lange sportbroek. Vermijd kleding met ritssluitingen of knopen die het risico op letsel kunnen vergroten.
 2. Schoeisel: In de meeste Kendo-scholen wordt er getraind op blote voeten of met speciale binnenschoenen (tabi). Informeer bij de school naar hun specifieke schoeiselvereisten.
 3. Uitrusting: In het begin hoef je je geen zorgen te maken over het aanschaffen van je eigen uitrusting, omdat de meeste scholen deze beschikbaar stellen voor beginners. Dit omvat een bamboezwaard (shinai) en beschermende kleding (bogu). Naarmate je verder gevorderd raakt, kun je ervoor kiezen om je eigen uitrusting aan te schaffen.
 4. Open geest en respect: Kendo is niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een discipline die respect, discipline en eerlijkheid benadrukt. Het is belangrijk om open te staan voor leren, bereid te zijn om instructies op te volgen en respectvol om te gaan met medestudenten en instructeurs.

Het beste is om contact op te nemen met een Kendo-school in Amsterdam om meer informatie te krijgen over hun specifieke vereisten en trainingsmogelijkheden. Ze kunnen je ook adviseren over de beste manier om te beginnen en eventuele vragen beantwoorden die je hebt.

Kendo is een geweldige sport die niet alleen lichamelijke vaardigheden ontwikkelt, maar ook helpt bij het opbouwen van discipline, zelfvertrouwen en mentale focus. Dus als je geïnteresseerd bent, ga ervoor en ontdek de weg van het Japanse zwaard in Amsterdam!

Wat is het verschil tussen kendo en andere Japanse vechtsporten?

Kendo onderscheidt zich van andere Japanse vechtsporten op verschillende manieren. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

 1. Focus op het gebruik van het zwaard: Terwijl andere Japanse vechtsporten zoals judo, karate en aikido verschillende technieken en disciplines omvatten, ligt de nadruk bij Kendo voornamelijk op het gebruik van het zwaard. Kendo beoefenaars dragen beschermende uitrusting en gebruiken een bamboezwaard (shinai) om gecontroleerde slagen en stoten uit te voeren.
 2. Competitieve aard: Kendo heeft een sterke competitieve component. Tijdens wedstrijden, genaamd shiai, strijden twee kendo-beoefenaars tegen elkaar om punten te scoren door correcte slagen op specifieke doelgebieden te maken. Het competitieve element in Kendo maakt het spannend en uitdagend voor de beoefenaars.
 3. Nadruk op respect en etiquette: Kendo hecht veel waarde aan respect voor je tegenstander, instructeurs en de tradities van de sport. Tijdens trainingen en wedstrijden worden strikte etiquette-regels gevolgd, zoals buigen voor je tegenstander als teken van respect en dankbaarheid. Deze nadruk op respect draagt bij aan de ontwikkeling van discipline, zelfbeheersing en persoonlijke groei.
 4. Beschermende uitrusting (bogu): In tegenstelling tot sommige andere Japanse vechtsporten waarbij contact wordt vermeden of minimale bescherming wordt gebruikt, dragen kendo-beoefenaars een volledige set beschermende uitrusting genaamd bogu. Dit omvat een helm (men), borstbeschermer (do), bescherming voor de armen (kote) en beenbeschermers (tare). Deze uitrusting stelt beoefenaars in staat om gecontroleerde slagen op elkaar uit te voeren zonder ernstig letsel te veroorzaken.
 5. Filosofie van persoonlijke ontwikkeling: Net als andere Japanse vechtsporten heeft Kendo een diepgaande filosofie die verder gaat dan alleen fysieke training. Het beoefenen van Kendo is gericht op zelfverbetering, het ontwikkelen van discipline, doorzettingsvermogen en het cultiveren van een sterke geest. De nadruk ligt op het ontwikkelen van karaktereigenschappen zoals eerlijkheid, respect en nederigheid.

Hoewel er verschillen zijn tussen Kendo en andere Japanse vechtsporten, delen ze ook gemeenschappelijke elementen zoals de invloed van de samoerai-tradities, de nadruk op discipline en respect, evenals de mogelijkheid tot persoonlijke groei. Elk van deze vechtsporten biedt unieke voordelen en kan worden gekozen op basis van persoonlijke interesses en doelen.

Welke uitrusting heb ik nodig voor kendo in Amsterdam?

Voor het beoefenen van Kendo in Amsterdam heb je specifieke uitrusting nodig. Hier is een overzicht van de essentiële items:

Shinai: Dit is een bamboezwaard dat gebruikt wordt voor het oefenen van Kendo-technieken. Het bestaat uit vier dunne bamboestokken die aan elkaar zijn bevestigd en bedekt zijn met een lederen grip.

Bogu: Dit is de beschermende uitrusting die je draagt tijdens het sparren en wedstrijden. Het omvat verschillende onderdelen, zoals:

– Men: Een hoofdbeschermer die het gezicht, de oren en de bovenkant van het hoofd bedekt.

– Kote: Beschermende handschoenen die de handen en polsen bedekken.

– Do: Een borstbeschermer die de romp beschermt.

– Tare: Een heupbeschermer die de onderbuik en heupen bedekt.

Keikogi en Hakama: Keikogi is een traditionele katoenen jas die je draagt tijdens het trainen. Hakama is een wijde broekrok die over de keikogi wordt gedragen. Deze kledingstukken zorgen voor comfort en bewegingsvrijheid tijdens het beoefenen van Kendo.

Tenugui: Dit is een dunne katoenen handdoek die je om je hoofd kunt dragen om zweet op te vangen.

Voor beginners stellen veel Kendo-scholen in Amsterdam deze uitrusting beschikbaar tijdens de lessen, zodat je geen grote investering hoeft te doen voordat je begint met trainen. Het is echter aan te raden om na verloop van tijd je eigen uitrusting aan te schaffen, zodat je deze kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en maten.

Bij het kopen van Kendo-uitrusting is het belangrijk om advies in te winnen bij ervaren beoefenaars of instructeurs om ervoor te zorgen dat je de juiste maat en kwaliteit kiest.

Onthoud dat veiligheid altijd voorop staat bij het beoefenen van Kendo. Zorg ervoor dat je uitrusting goed onderhouden wordt en vervang beschadigde onderdelen indien nodig.

Met de juiste uitrusting ben je klaar om de weg van het Japanse zwaard te bewandelen en te genieten van de opwindende wereld van Kendo in Amsterdam.

Hoe duur is het om kendo te beoefenen in Amsterdam?

De kosten voor het beoefenen van Kendo in Amsterdam kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke Kendo-school en het lidmaatschap dat je kiest. Over het algemeen zijn er echter een aantal terugkerende kosten waar je rekening mee moet houden:

 1. Lidmaatschapskosten: De meeste Kendo-scholen vragen een maandelijks of jaarlijks lidmaatschapsgeld. Deze kosten kunnen variëren, maar liggen meestal tussen de €30 en €60 per maand, afhankelijk van de school en het niveau van training dat wordt aangeboden.
 2. Uitrusting: Om Kendo te beoefenen heb je specifieke uitrusting nodig, zoals een shinai (bamboezwaard), bogu (beschermende kleding) en andere accessoires. In het begin stellen veel scholen deze uitrusting beschikbaar voor beginners tijdens de lessen. Als je besluit om serieus met Kendo door te gaan, is het echter gebruikelijk om je eigen uitrusting aan te schaffen. De kosten hiervan kunnen variëren, maar reken op een bedrag van ongeveer €200 tot €500 voor een complete set.
 3. Examengelden: Als je vordert in je Kendo-training, kun je ervoor kiezen om examens af te leggen om hogere graden te behalen. Deze examens worden meestal afgenomen door erkende organisaties en brengen extra kosten met zich mee.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen verschillen per school en regio. Het is raadzaam om contact op te nemen met de specifieke Kendo-school(s) in Amsterdam waarin je geïnteresseerd bent om de exacte kosten te achterhalen en eventuele aanvullende informatie te verkrijgen.

Onthoud dat het beoefenen van Kendo niet alleen een financiële investering is, maar ook een toewijding van tijd en energie. Het is echter een waardevolle ervaring die je de kans biedt om de weg van het Japanse zwaard te volgen, jezelf te ontwikkelen en deel uit te maken van een hechte gemeenschap van Kendo-beoefenaars.

Zijn er speciale evenementen waar ik kan deelnemen aan kendotoernooien in Amsterdam?

Ja, in Amsterdam worden regelmatig kendotoernooien georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Deze evenementen bieden een geweldige gelegenheid om je vaardigheden te testen en te meten met andere kendo-beoefenaars.

Een van de bekendste kendotoernooien in Amsterdam is het “Amsterdam Kendo Tournament”. Dit jaarlijkse evenement trekt deelnemers vanuit het hele land en zelfs internationaal. Het toernooi is opgedeeld in verschillende categorieën, zodat zowel beginners als gevorderde kendoka’s kunnen meedoen. Het is een geweldige kans om je techniek te laten zien, ervaring op te doen en nieuwe mensen binnen de kendo-gemeenschap te ontmoeten.

Daarnaast zijn er ook andere lokale toernooien die worden georganiseerd door kendo-scholen en verenigingen in Amsterdam. Deze toernooien hebben vaak een meer informele sfeer en zijn gericht op het bevorderen van vriendschap en uitwisseling tussen kendoka’s.

Om op de hoogte te blijven van de verschillende kendotoernooien in Amsterdam, kun je contact opnemen met de lokale kendo-scholen of verenigingen. Zij kunnen je informeren over aankomende evenementen en hoe je je kunt inschrijven.

Het bijwonen van een kendotoernooi is niet alleen een geweldige manier om jezelf uit te dagen en nieuwe ervaringen op te doen, maar het biedt ook de mogelijkheid om andere gepassioneerde kendoka’s te ontmoeten en van hen te leren. Dus als je klaar bent om je kendo-vaardigheden te laten zien en deel uit te maken van de spannende wereld van kendotoernooien, houd dan zeker de evenementenkalender in Amsterdam in de gaten!

Waar kan ik meer informatie vinden over kendo-lessen in Amsterdam?

Als je meer informatie wilt vinden over Kendo-lessen in Amsterdam, zijn er verschillende bronnen die je kunt raadplegen:

 1. Kendo Kai Den Haag – Amsterdam: Dit is een bekende Kendo-school met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Op hun website kun je meer informatie vinden over hun lessen, trainingsroosters en contactgegevens.
 2. Nederlandse Kendo Renmei (NKR): De NKR is de officiële organisatie voor Kendo in Nederland. Op hun website kun je een lijst vinden van erkende Kendo-scholen, waaronder die in Amsterdam. Hier vind je ook contactgegevens en eventuele aanvullende informatie.
 3. Sociale media: Veel Kendo-scholen hebben tegenwoordig een online aanwezigheid op sociale mediaplatforms zoals Facebook of Instagram. Door te zoeken naar “Kendo Amsterdam” of gerelateerde trefwoorden, kun je mogelijk pagina’s of groepen vinden waar je meer informatie kunt krijgen over lessen, evenementen en andere relevante details.
 4. Sport- en vechtsportforums: Er zijn verschillende online forums waar sportliefhebbers samenkomen om informatie uit te wisselen en vragen te stellen. Door deel te nemen aan deze forums en specifiek te zoeken naar discussies over Kendo in Amsterdam, kun je mogelijk ervaringen delen en aanbevelingen krijgen van mensen die al betrokken zijn bij de sport.

Het is altijd aan te raden om contact op te nemen met de betreffende scholen voor actuele informatie over lesroosters, kosten en eventuele vereisten voor deelname. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke Kendo-school het beste bij jouw behoeften en interesses past.