De wereld van retail is altijd in beweging. Er komen steeds meer technologieën beschikbaar die de manier waarop winkels werken, veranderen. Deze technologische innovaties hebben een enorme impact op de retailsector en hebben geleid tot een aantal interessante trends die we in 2022 zullen zien. Hieronder bespreken we de vier meest bepalende trends die we in 2022 zullen zien.

Ten eerste zullen we zien dat steeds meer winkels gebruik maken van kassasystemen met contactloos betalen. Contactloos betalen maakt het mogelijk om betalingen te verwerken met behulp van mobiele apparaten zoals smartphones, waardoor het proces veel sneller en gemakkelijker wordt. Dit helpt winkels om hun klantenservice te verbeteren, hun processen te versnellen en hun operationele kosten te verlagen.

Ten tweede zullen er steeds meer winkels worden uitgerust met slimme technologieën zoals AI-gestuurde productaanbevelingen en geautomatiseerd inventarisbeheer. Door deze technologieën kan de winkelervaring worden verbeterd door klantgerichte aanbevelingen te doen op basis van hun voorkeuren en interesses, waardoor ze eerder geneigd zijn om iets te kopen.

Ten derde zal er steeds meer gebruik worden gemaakt van virtuele winkelassistentes die klantvragen beantwoorden en productaanbevelingen doen op basis van hun voorkeuren en interesses. Deze virtuele assistentes helpen niet alleen bij het verbeteren van de klantervaring, maar helpen ook bij het verminderen van de workload voor medewerkers door taken uit handmatig werk over te nemen.

Tot slot zullen er steeds meer winkels gebruik maken van augmented reality-technologie om hun productaanbod te verrijken. Augmented reality-technologie maakt het mogelijk om 3D-beeldmateriaal toe te voegen aan foto’s of video’s, waardoor consumenten eenvoudiger informatie over productkenmerken kunnen verkrijgen voordat ze iets aanschaffen. Dit helpt bij het verhogen van conversies door consumentengedrag beter in kaart te brengen en hen meer informatie over productkenmerken te geven voordat ze iets aanschaffen.

Deze vier trends laten duidelijk zien dat technologische innovaties echt echt invloed hebben op de retailsector en dat retailers moet blijven innoveren om relevant te blijven voor consumenteneisen in 2022. Als retailers niet willens of in staat zijn om met deze trends mee te gaan, lopen ze risico dat ze achterblijven ten opzichte van concurrentie die wel met deze trends meegaan

Kom naar Tilroy om het beste kassasysteem voor uw retailbedrijf te vinden! Onze kassa’s zijn geoptimaliseerd voor de meest bepalende retail trends van 2022. Ontdek hoe uw bedrijf kan profiteren van de nieuwste technologieën en trends. Kom naar Tilroy vandaag nog!