Als je goederen importeert uit China, is het belangrijk om rekening te houden met invoerrechten. Invoerrechten zijn belastingen die worden geheven op goederen die vanuit een ander land worden geïmporteerd. Deze belastingen worden door de douane berekend en moeten worden betaald voordat de goederen het land binnen mogen komen.

De hoogte van de invoerrechten hangt af van verschillende factoren, zoals het soort product dat wordt geïmporteerd en de waarde van de zending. De douane maakt gebruik van een tariefcode om te bepalen welk tarief er moet worden gehanteerd voor een specifiek product. Deze tariefcodes zijn vastgelegd in het Gecombineerd Nomenclatuur (GN) en zijn internationaal erkend.

Om te weten hoeveel invoerrechten je moet betalen, moet je dus weten welke tariefcode van toepassing is op jouw product. Dit kun je opzoeken in de GN-database of vragen aan je leverancier in China. Vervolgens kun je het tariefpercentage opzoeken dat hoort bij deze code en dit percentage toepassen op de waarde van de zending.

Naast invoerrechten moet je ook rekening houden met andere kosten, zoals btw en inklaringskosten. Deze kosten kunnen sterk variëren afhankelijk van het soort product en de waarde ervan.

Het is dus belangrijk om goed voorbereid te zijn als je goederen importeert uit China en om alle kosten in kaart te brengen voordat je een bestelling plaatst. Zo voorkom je verrassingen achteraf en kun je jouw importproces zo efficiënt mogelijk laten verlopen.

Als je meer wilt weten over invoerrechten of andere aspecten van importeren uit China, neem dan gerust contact op met Ademar BV. Wij hebben jarenlange ervaring met importeren uit China en helpen jou graag verder!

Wil jij weten hoeveel invoerrechten je moet betalen bij het importeren van goederen uit China? Neem dan contact op met Ademar BV! Wij hebben de kennis en ervaring om jou te helpen bij het berekenen van de invoerrechten en andere kosten. Zo ben je goed voorbereid en voorkom je verrassingen achteraf. Klik nu op de link om contact met ons op te nemen!